Choď na obsah Choď na menu

Bansko /Банско/

10. 2. 2011

Obrázok Je bulharské lyžiarske stredisko na severnom úpätí pohoria Pirin, ktoré je národným parkom. Je to jedno z najpopulárnejších zimných stredísk v krajine. Nachádza sa vo výške 900 m nad morom. Bansko je vhodné nielen na lyžovanie, ale aj na turistiku, znamená to, že ide o celoročne hojne navštevované miesto. Pirin je najkrajšie pohorie v Bulharsku, starí Slovania verili, že tu sídli boh Perun a podľa neho vzniklo aj pomenovanie tohto pohoria. Najvyšším vrchom je Vichren - 2914 m.

Ide o miesto nedotknutej panenskej prírody, nachádza sa tu niekoľko vzácnych rastlín a nádherné, priezračné horské jazerá a plesá.

Bansko má podmienky na lyžovanie od decembra do mája. Stredisko nie sú len svahy, ale aj historické mesto Bansko, kde nájdete množstvo historických pamiatok, reštaurácie s dobrou kuchyňou a často aj živou folklórnou hudbou, diskotéky, nočné kluby a obchodíky. Desať kilometrov od mesta sú prvé svahy a lyžiarske terény. Zjazdovky všetkých typov a stupňov náročnosti sú upravované a väčšina z nich môže byť technicky zasnežená. Celková dĺžka lanoviek je 26 km.

Obrázok

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Bansko

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.